• Jeseň

          • Jesenné obdobie charakterizujú tekvice a šarkany. Tie sme od 28.9. do 6.10.2022 vyrábali na pracovnom vyučovanie alebo na technických prácach. Najkrajšie sme odviezli na výstavu do dažďovej záhrady Miestneho úradu na Trojičnom námestí v Podunajských Biskupiciach. Pozývame Vás na túto výstavu.

          • Európska noc výskumníkov

          • Dňa 30. septembra 2022 sa žiaci a žiačky 7.A triedy spolu s pani učiteľkou Mgr. Luciou Časnochovou a asistentkou učiteľa Jankou Gerhátovou zúčastnili 16. ročníka festivalu Európska noc výskumníkov. Mottom tohtoročného festivalu bolo „Dôverujme vede“ s cieľom zvýšiť záujem o štúdium prírodných vied a technických smerov. Počas akcie žiaci navštívili viaceré vedecké stánky a prednášky, kde sa dozvedeli ako jednoducho zväčšiť cukríky. Objavili príbehy vpísané do ľudských kosti a tajomstvo filmárov s falošnou krvou. Bez povšimnutia neostalo ani vodíkové auto a roboti v podobe rôznych zvierat.

          • Európsky deň jazykov

          • sa oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Rada Európy aj takto podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe. Na našej škole sme tento deň oslávili aktivitami na hodinách nemeckého jazyka a občianskej náuky. Žiaci zo 6.A, 7.A, 7.B, 8.A a 8.B si spolu s pani učiteľkou Vierou Törökovou porozprávali o jazykovej rozmanitosti, o bohatom kultúrnom dedičstve nášho kontinentu i o tom, že porozumenie inej kultúry vedie aj k porozumeniu národov.

            Skúsili sme uspieť v kvíze pozdravov, kde sme rozpoznávali jednotlivé jazyky, prekladali sme svoje obľúbené slová do európskych jazykov. Vypočuli sme si ako znejú. Spoznávali sme vlajky európskych štátov, z ktorých sme si vytvorili strom Európy. Zároveň sme našli množstvo podobností či zaujímavostí vo vzhľade jednotlivých vlajok. Skúste otočiť vlajku Poľska o 180◦ a hneď máte vlajku Monaka 😊!

            A tak sme si v praxi potvrdili slová americkej žurnalistky Flory Lewisovej „Učiť sa ďalší jazyk  nie je len učenie iných pomenovaní pre tie isté veci, ale aj nadobudnutie ďalšieho  spôsobu premýšľania o veciach“

          • Slávnostné otvorenie

          • Ekoučebňa, ktorú sme v stredu, 28.9.2022, slávnostne otvorili, je jedným zo splnených snov našej základnej školy. Podarilo sa nám to, vďaka tomu, že sme sa zapojili do projektu Super Eko škola, ktorý je podporovaný Nórskym kráľovstvom, spolufinancovaný Slovenskou republikou, MiÚ Podunajské Biskupice a vďaka výbornej spolupráce s našimi rodičmi. Vybudovaním zeleného priestoru sa zatraktívnil a revitalizoval areál školy a zároveň sa vytvorila plocha pre voľnočasové aktivity detí. Týmto splneným snom však nekončíme, ale pokračujeme vybudovaním pocitového chodníka okolo altánku, vysadením starých slovenských odrôd ovocných stromov a kríkov pre zachovanie genofondu a tiež novými preliezačkami. V budúcnosti sa plánujeme venovať aj včelárstvu. Všetkým, ktorí sa zaslúžili o toto krásne dielo. úprimne ĎAKUJEME.

          • TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu, 21.9.2022, sa uskutočnia triedne aktívy.
            1. stupeň o 17:00 hod.
            2. stupeň o 17:30 hod.

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Oznamujeme Vám, že z technicko-organizačných dôvodov bude žiakom v piatok, 16.9.2022, udelené riaditeľské voľno. Nástup do školy je v pondelok 19.9.2022. Riaditeľka školy

          • OZNAM

          • Vážení rodičia ukrajinských žiakov.

            Oznamujeme vám, že v školskom roku 2022/23 žiaci z Ukrajiny budú začlenení do riadneho vyučovacieho procesu tak, že budú dostávať známky v zmysle hodnotenia žiakov rodičov - cudzincov.

            Шановні батьки українських учнів.

            Повідомляємо, що у 2022/23 навчальному році учні з України будуть включені в звичайний навчальний процес шляхом отримання оцінок .

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23

          • Pred nástupom do školy po prázdninách, odporúčame rodičom žiakov, aby si deti otestovali v domácom prostredí.

             

            5.9.2022 – pondelok

            8:30  – nástup žiakov 1.-9. ročník

            Vyučovanie končí o 11:00 hod.

            Všetci žiaci sa zhromaždia na slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23 na šk. dvore pri žiackom vchode. Nevstupujú do budovy školy.

            V prípade nepriaznivého počasia sa prváci zhromaždia v ŠJ a žiaci 2.- 9. ročníkov idú s TU do tried.

            Po príhovore RŠ sa pod dozorom TU žiaci presunú do tried. Nemusia sa prezúvať.

            Prváci môžu ísť do triedy aj so zákonnými zástupcami.

            Budú sa kontrolovať „Prehlásenia o bezpríznakovosti“ na EduPage. Bez tohto tlačiva nemôže ísť dieťa do školy.

            Prevádzka ŠKD bude mať prevádzku prvý deň iba do 16:00 hod. Ranná služba nebude.

            Obedy sa budú vydávať o 11:00 do 12:30 hod. Žiaci sa môžu prihlásiť na obedy aj v pondelok, 5.9.2022, u triednych učiteľov do 9:50 h.


            Od 6.9.2021– utorok

            Všetci žiaci vstupujú do budovy školy žiackym vchodom.

            Žiaci si prinesú prezuvky, písacie potreby, poznámkový blok a veci podľa pokynov TU.

            Žiaci 1. – 9. ročníka sa učia prvý školský týždeň 1. – 4. VH (8:00 – 11:40 h.).

            Prevádzka školského klubu detí je v riadnom režime a to: 6:30 – 7:30 h a 11:40 – 18:00 hod.

             

            Školský bufet bude otvorený od 12.9.2022.

             

          • Stravovanie

          • Vážení rodičia, svoje deti môžete prihlásiť na stravovanie v našej školskej jedálni 31.8.2022 od 8:00 do 12:00 h. osobne u vedúcej ŠJ alebo telefonicky 0917 414324. Potom až 5.9.2022.

          • PRÁZDNINY

          • Príjemné prežitie letných prázdninových a dovolenkových dní zamestnancom školy, rodičom a žiakom praje vedenie školy.

            Administratíva začína pracovať 22.-26.8.2022 a 30.-31.8.2022 od 8:00 - 12:00 hod. Začiatok školského roka je 5. septembra 2022.

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Ako každý rok aj v tomto školskom roku sme zorganizovali zber papiera od 4. apríla do 31. mája 2022, každý pondelok. A tak sme prispeli aspoň „kvapkou v mori“ k záchrane našich stromov. Celkovo sa nám podarilo vyzbierať 1740 kg papiera. Asi 125 kg starého papiera zachráni 1 strom. Pri tomto zbere papiera sme zachránili takmer 14 stromov.

            Vyhodnotenie zberu papiera:    

            Triedy:

            1. miesto – 5. A

            2. miesto – 2. B

            3. miesto – 3. A

            Jednotlivci:

            1. miesto – Barbora Žiaková

            2. miesto – Dominik Bakkai

            3. miesto – Simona Makkyová

            Víťazom blahoželáme.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zberu papiera zapojili.

          • Záver školského roka – 30.6.2022

          • 8:00 príchod žiakov 1. stupňa do školy/tried

            8:30 príchod žiakov 2. stupňa na školský dvor

            8:45 vyhodnotenie školského roka na školskom dvore

            potom:  
            vyhodnotenie školského roka v triede, rozdanie vysvedčení

            rozlúčka so žiakmi 9. ročníka – posledné zvonenie na ZŠ

            11:00 odchod žiakov domov, obed

            Školský klub detí má prevádzku od 6:30 do 16:00 h.

          • English Star

          • Naša škola sa zúčastnila medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl s názvom English Star. Zapojilo sa spolu 46 žiakov, 39 žiakov z I. stupňa a 7 žiakov z II. stupňa. Každý súťažiaci dostal pero a diplom. Tí, čo mali úspešnosť nad 80 % dostali diplom s vyobrazenou zlatou medailou, ostatní diplom bez medaile.

            Z celkového počtu 46 žiakov malo až 41 žiakov úspešnosť viac ako 80 %. Traja z nich, a to konkrétne Natálka F. (2.B), Ninka C. (2.A), Matúško P. (3.A) zvládli tento test na 100 %. Vďaka 100% úspešnosti boli zaradení do žrebovania o vecné ceny. Bohužiaľ, sa na nich šťastena neusmiala, ale dostali aspoň ponožky od firmy Fusakle.

            Ako bonus za účasť dostáva naša škola zľavu 30 % na celý sortiment od spoločnosti FUSAKLE (neplatí na kolekciu POMOC UKRAJINE, kolekciu POMÁHAM a už zľavnený sortiment). Túto zľavu môže použiť nielen súťažiaci, ale všetci žiaci našej školy, ich rodičia a zamestnanci školy. Zľavu viete uplatniť na stránke www.fusakle.sk, je potrebné zadať na konci objednávky kód: NJOY-2782. Táto zľava platí až do 31.12.2022

            Všetkým riešiteľom gratulujeme, z ich úspechu sa tešíme, prajeme im, aby si im darilo aj v ďalších ročníkoch, a to nielen v tejto súťaži, ale vo všetkých ostatných.,Veríme, že v ďalšom ročníku sa do tejto súťaže zapojí ešte vyšší počet žiakov. Lebo učiť sa a súťažiť sa určite oplatí 😊

          • Výtvarná súťaž

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže „MAMA“, ktorú zorganizovalo Centrum voľného času, EP Kulíškova. Do oboch kategórií im prišlo celkovo až 174 súťažných prác.

            Z našej školy sa zapojili žiaci prvého stupňa a žiaci 8.ročníka. Všetky práce boli veľmi pekné, a taktiež nápadité.

            Medzi víťazmi bol aj žiak našej školy. A to konkrétne Matúš K. z 8. ročníka. Obsadil veľmi pekné 3. miesto v II. kategórii.

            Víťazovi blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme! Taktiež pani učiteľkám, ktoré sa do tejto súťaže so žiakmi zapojili.

          • Štyri vyučovacie hodiny

          • Oznamujeme, že vzhľadom na záverečné práce v triedach a zvyšujúce sa denné teploty budú mať žiaci do 29.6.2022 vyučovanie do 11:40. Najprv sa pôjdu najesť žiaci 2. stupňa a 1. stupňa, ktorí nechodia do ŠKD, potom sa odstravujú deti zo školského klubu detí. Školský klub detí pracuje v riadnom režime.