• Pasovanie prvákov

          • Naši prváčikovia z 1.A a 1.B boli 21.11. 2023 pasovaní za žiakov - prvákov. Svojim rodičom prichystali program plný básní a piesní. Na záver spoločne predniesli "sľub prváka" a odfotili sa so svojimi triednymi pani učiteľkami, pani učiteľkou Frankovou a pani učiteľkou Kaducovou. Darček, krásnu knihu aj s venovaním, im na pamiatku odovzdala pani riaditeľka Mgr. Lucia Časnochová. Veríme, že si prváčikovia z tohto dňa odnesú krásne spomienky. 

            Mgr. Zuzana Kaducová

          • Beseda s pánom starostom

          • Dňa 20. 11. 2023 sa uskutočnila beseda s p. starostom mestskej časti Bratislava-Podunajské Biskupice Ing. Romanom Lamošom a žiakmi 8. ročnika. Pán starosta im porozprával o svojej práci, o Bratislave, ale aj o Európskom parlamente a zároveň odpovedal na otázky žiakov. Diskutovali o aktuálnych problémoch školy a jej možnej rekonštrukcie.

            Bc. Marta Časnochová

          • Bubnovačka 2023

          • Dňa 20. novembra 2023 sa naša škola v spolupráci s Gastroškolou zapojila do deviateho ročníka celoslovenskej akcie s názvom Bubnovačka - „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“. Oraganizátorom je nezisková organizácia Centrum Slniečko v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR, pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Týmto podujatím upozorňujú na dôležitosť ochrany detí a mládeže pred násilím. Je dôležité, aby sme násilie neprehliadali a vedeli včas zakročiť. 

            Bugárová Jana

             

          • Beseda so spisovateľkou 

          • Minulý týždeň  sa žiaci 3.B triedy, zúčastnili besedy v školskej knižnici s pani spisovateľkou Miroslavou Naďovou. Predstavila im svoje dve knižky o Guľočkovi-Ihličkovi a dračom vajci ako aj o Guľôčkovi-Ihličkovi a sklenenej ruži. Zároveň pani spisovateľka deťom porozprávala aj tajomstvá o tom ako vzniká kniha, koľko trvá ju napísať, ilustrovať  a vytlačiť. Deťom sa prezentácia veľmi páčila. Už teraz sa tešíme na predstavenie tretej knižky, ktorá vychádza v predvianočnom čase.

            Lenka Demková 

          • Oznam - školská jedáleň

          • Vážení rodičia, stravníci,

            blíži sa stanovený termín úhrady stravného za mesiac december (25.11.2023), prosím aby ste tento termín dodržovali aj nasledujúce mesiace. Za porozumenie ďakujem.

            S pozdravom vedúca ŠJ

          • Odborné intervencie

          • Naša základná škola začala spolupracovať so špeciálnym podporným tímom ukrajinských psychologičiek z Centra poradenstva a prevencie Bratislava III, aby poskytli našim žiakom podporu a odborné konzultácie pre PZ a ŠPT.

            Dňa 10.11. 2023 p. psychologičky realizovali so žiakmi 1. a 2. stupňa odborné činnosti.

            Po skončení stretnutia psychologický tím poskytol pani RŠ a ŠPT odborné konzultácie.

            Pani riaditeľka školy Mgr. Časnochová a členky ŠPT sa dohodli so špeciálnym podporným tímom ukrajinských psychologičiek na ďalšej spolupráci.

            Už sa teraz tešíme na ďalšie stretnutie so špeciálnym podporným tímom psychologičiek pri realizácii zaujímavých aktivít.

             

            PhDr. Renáta Danišová

          • Druháci v Gastroškole

          •  

            Našich druhákov z 2.B za sprievodu pani učiteľky  Mgr. Anny Nemčekovej v utorok  7.11. privítala pani riaditeľka Gastroškoly Ing. Jarmila Tiefenbacherová, kde žiaci mali možnosť sledovať prezentáciu venovanú zdravej výžive a zdravému životnému štýlu. Súčasťou prezentácie boli aj otázky a hádanky, na ktoré žiaci úspešne odpovedali a za správnu odpoveď boli odmenení šťavnatou mandarínkou. Dvaja najlepší žiaci, Lily Burzová a Oliver Buncsák, získali diplom „najaktívnejšieho žiaka hodiny o zdravej výžive“. Na záver ich čakali dobroty a všetci si pochutili na skvelých chlebíčkoch so zdravými nátierkami, bylinným čajom a najviac si pochutili na vynikajúcich cuketových muffinoch.

             

            Mgr. Anna Nemčeková

          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola sa zapojila do Európskeho týždňa športu.

            Hlavným cieľom bolo podporiť šport a pohybové aktivity v celej Európe. Vytvoriť vo svojej škole prostredie motivujúce k pohybovej aktivite a popremýšľať, ako integrovať fyzickú aktivitu nielen na hodinách telesnej výchovy.

            Dôležité bolo počas týchto aktivít utužiť priateľské vzťahy v kolektíve a vzájomne si vymyslieť zábavné úlohy, aby sa aj v domácom prostredí viac zaujímali o šport a znížili tak čas strávený pri mobile alebo televíznej obrazovke.

            Podarilo sa nám dostať sa medzi 10 najlepších škôl na Slovensku. Teraz je to už v rukách priateľov školy, aby sme vyhrali. Na Facebookovej stránke Národného športového centra prebieha hlasovanie. 

            Aby ste mohli dať like, je potrebné rozkliknúť fotky v príspevku a dať 👍 like pod fotku našej školy.

            https://www.facebook.com/hlasovanie

            Veríme, že zameškané 👍👍👍 dobehneme aj vďaka Vám!

            Pozor: hlasovanie trvá iba do 15.11.2023 !

            Ďakujeme za každý jeden 👍 !

            Mgr. Zuzka Kmeťová

          • Zdravá desiata a Deň jablka

          • V mesiaci október sa žiaci 1.stupňa so svojimi pani učiteľkami venovali zdravej výžive a zopakovali si každoročnú súťaž s názvom "Zdravá desiata", kde si každý deň ukazovali, chválili a bodovali svoje desiate. Víťazná trieda 2.B s pani učiteľkou Nemčekovou je pozvaná na prezentáciu a ochutnávku dobrôt do Gastroškoly. Tému sme zavŕšili užitočne a oslávili sme ju spolu s najobľúbenejším ovocím ako Deň jablka. 

            Mgr. Zuzana Kaducová