• SadOVO - výsadba ovocných stromov a kríkov

          • V piatok, 25. 11. 2022, si žiaci 7.A triedy spolu s pani učiteľkou Mgr. Luciou Časnochovou vyskúšali prácu záhradkárov. V záverečnej etape projektu vysadili v školskej záhrade ovocné stromy a kríky starých slovenských odrôd pod vedením odborníkov. Veľmi sa tešíme z realizovaného projektu a pevne veríme, že snahu našich žiakov ocení aj široká verejnosť.

          • Projekt KRÓKUS

          • Naša škola sa zapojila do projektu s názvom Krokus (Šafran) pod vedením pani učiteliek Mgr. Lucie Časnochovej a Mgr. Zuzany Maľákovej. Naši deviataci vysadili cibuľky žltých krókusov, ktoré kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu. Projekt je realizovaný v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu (HETI) a Múzeom židovskej kultúry. Cieľom projektu Krókus (Šafran) je pripomienka približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť.

          • BUBNOVAČKA

          • Gastroškola je našou partnerskou strednou školou, s ktorou každoročne organizujeme niekoľko pekných podujatí a vzájomne si vychádzame v ústrety. Preto sme spoločne zorganizovali BUBNOVAČKU.

            Tento rok sme bubnovali 18. novembra 2022 medzi 10. - 11. hod. Náš sprievod sa prešiel po sídlisku Medzi jarky. Zabubnovali sme si spoločne a pripomenuli si, že Hlas detí je dôležitý. Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 20 rokov. S násilím sa môžeme porátať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás netýka.

            Bubnujeme – „Aby bolo deti lepšie počuť!" Deti pred násilím ticho neochráni! (www.bezmodrin.sk)

            November - mesiac prevencie.pdf
            Prevencia násilia páchaného na deťoch.pdf

          • Pasovačka

          • Pasovanie prvákov sa stalo už naším tradičným podujatím. 8.11.2022 sa žiaci z 1.A a z 1.B stretli v školskej jedálni. Všetci boli slávnostne oblečení. Svojim rodičom, blízkym a pani učiteľkám ukázali, čo všetko sa za dva mesiace naučili. Spievali, tancovali, recitovali. Potom ich kráľovná pasovala za žiakov našej školy. Na pamiatku každý z nich dostal aj knihu Rozprávkové príbehy.

            Fotogaléria 1.A

            Fotogaléria 1.B

          • V Gastroškole

          • Naša základná škola má dlhoročnú spoluprácu s Gastroškolou. Opäť ich priestory navštívili naši deviataci 10.11.2022 v rámci Dňa otvorených dverí. Stretli sa tam aj s tromi našimi bývalými žiakmi, ktorí ich oboznámili s obsahom vzdelávania na tejto strednej škole. Okrem toho ochutnali kulinárske osobitosti terajších žiakov. Exkurzia sa našim deviatakom veľmi páčila.

          • Rada rodičov a triedne aktívy

          • Stretnutie rady rodičov sa uskutoční v pondelok 7.11.2022 o 17:00 h. v spoločenskej miestnosti. Zástupcov jednotlivých tried z radov rodičov srdečne pozývame.

            Triedne aktívy (stretnutia rodičov) sa uskutočnia v stredu 9.11.2022 v kmeňových triedach.
            1. stupeň o 17:00 hod. a 2. stupeň o 17:30 hod.
            Všetkých zákonných zástupcov srdečne pozývame na stretnutie s pedagógmi.