• Halloweenské vyučovanie

          • V piatok 27. 10. 2023 našu školu zaplnili strašidlá, čarodejnice či kostlivci. Nebojte sa to len žiaci prišli
            v kostýmoch, a tak si mohli užiť halloweenskú párty. Noooo - trošku sa aj učili, veď učenie v takýto
            deň je predsa zábava. A ako nám to išlo? Pozrite si parádne fotky a nezabudnite o rok sa straší zase!

            Mgr. Viera Töröková

             

             

          • Minihandballmánia 2023

          • Pod takýmto názvom sa v našej telocvični uskutočnil veľký minihádzanársky turnaj v stredu 25 .10. 2023 . Turnaj spadal pod Župou podporený projekt našej školy s rovnakým názvom . Približne 100 detí z celého bratislavského kraja súťažilo v dvoch kategóriách 1. a 2. ročník a 3. a 4. ročník . 10 družstiev odohralo spolu 21 zápasov . Súťažiaci doslova zaplnili naše telocvične, povzbudzovali nielen svoje družstvá, atmosféra bola naozaj vynikajúca. 

            Naša škola mala naozaj dobre postavených hráčov na ihrisku , pretože v staršej kategórii sme sa stali celkovými víťazmi turnaja .

            Našim úspešným športovcom gratulujeme !

            Mgr. Kristián Lesko

          • 🍐 Plodobranie 2. ročník 🍎

          • V utorok, 24.10., zorganizovali členovia žiackej školskej rady pod vedením pani učiteľky Mgr. Viery Törökovej a pani riaditeľky Mgr. Lucie Časnochovej, 2. ročník podujatia s názvom Plodobranie. Akcie sa zúčastnili žiaci a žiačky  2. - 4. ročníka s ich pani učiteľkami. Počas dopoludnia sa venovali získavaniu informácií o našom ovocí hravou formou, kde si precvičili nielen svoje športové zdatnosti, ale aj zmysly ako hmat a chuť. Ďalej riešili rôzne logické a výtvarné úlohy, ktoré boli opäť prepojené s našim chutným ovocím. Najkrajšou časťou podujatia bola výstava rôznych odrôd jabĺk a hrušiek v našom altánku.

            Takéto podujatie by sa nedalo zorganizovať bez pomoci a podpory rodičov, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

            Mgr. Lucia Časnochová 



          • Október - Mesiac úcty k starším

          • V mesiaci október si pripomíname, že aj staroba je súčasť nášho života. V rámci tohto mesiaca sme si aj my spomenuli na seniorov a v dvoch domovoch dôchodcov sme krátkym programom spríjemnili starším ľudom pondelkové dopoludnie. Žiaci 2 - 7 ročníkov si pripravili vystúpenie, kde prostredníctvom tanca, spevu, hry na hudobné  nástroje a prednesom vyčarili úsmev niekoľkým desiatkam seniorov. Na konci vystúpenia ich žiaci obdarovali drobnosťami a žiaci za odmenu dostali drobné pohostenie.

            Tešíme sa, že máme na škole tak šikovné deti, a že naše vystúpenia urobili radosť, o čom svedčia aj pekné články a videá, ktoré o nás napísali alebo povedali. 

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=848101260440886&id=100057230598437&sfnsn=mo

            Už teraz si chystáme vianočné vystúpenie pre seniorov a tešíme sa na nich.

            J.Bugárová 

             

             

             

          • Svetový deň pošty

          • Dňa 9. októbra oslavujeme Svetový deň pošty. Tento deň je príležitosťou uvedomiť si, ako sa komunikácia menila v dôsledku technologického pokroku. So žiakmi tretieho a štvrtého ročníka sme poslali listy a pohľadnice neznámym kamarátom z iných škôl. Žiaci si tak mohli vyskúšať, aké je to napísať list, a taktiež čakať kým im príde list naspäť. Medzi žiakmi tak vznikla určitá väzba a tešíme sa, že si žiaci budú aj naďalej so svojimi rovesníkmi dopisovať. Okrem nadviazania nových priateľstiev, si vďaka písaniu rozširujú svoju slovnú zásobu, učia sa dbať na úhľadnosť a čistotu korešpondencie.

            Mgr Zuzana Maľaková

             

          • Fandíme futbalu

          • Aj žiaci našej školy môžu už ďalší školský rok fandiť klubu ŠK Slovan priamo na štadióne. Vďaka projektu Belasé srdce žiaci spolu s pani učiteľkou J.Bugárovou a Z.Maľakovou chodia fandiť a povzbudzovať takmer na každý domáci zápas. Deti vďaka svojej kreativite a šikovnosti vyrábajú nápadité transparenty, vďaka ktorým predošlé roky si mohli užiť prehliadku štadióna a nazrieť aj do VIP zóny. Dňa 29.10.2023 mali žiaci možnosť zažiť autogramiádu a získať tak podpis od kapitána mužstva V.Weisa ml.  

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=813386587453202&id=100063456043187&sfnsn=mo

             

            Tešíme sa, že žiaci majú takúto možnosť a užívajú si naplno každý jeden zápas.

            💙💙💙

            Bugárová Jana

             

          • TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu 08.11. 2023 sa uskutočnia triedne aktívy.

            1. stupeň o 17:00 hod. 

            2. stupeň o 17:30 hod. 

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov. 

          • Exkurzia - Jedlé rastliny - 4.ročník

          • Minulý týždeň naši štvrtáci absolvovali exkurziu na tému: Ochutnávky z lesa, v EkoCentre výchovy DAPHNE na Kamzíku. S deťmi sme sa prešli krásnym lesným prostredím, a zároveň sme hľadali jedlé rastlinky. Deti si pochutili na množstve jedlých kvietkoch a tráv. Spoločne sme sa však naučili aj ako vyzerajú, a čo spôsobujú jedovaté rastliny. Na záver sme ochutnali bylinkové čaje, pečené gaštany, sirupy... vyrobené z byliniek a kvietkov z naších lesov. 

            Mgr. Dominika Vojtilová

          • Čistinka pre Podunajské Biskupice

          • Milí rodičia,

            hlasovanie o multifunkčný mestský park Čistinka je vo finále. Prekročili sme už hranicu 40 000 hlasov, čo je skvelý výsledok, ale, žiaľ, náš najväčší súper z Košíc ich má viac a jeho náskok zo dňa na deň rastie. Napriek tomu ešte nie je nič stratené – máme pred sebou posledné necelé dva týždne, počas ktorých to stále môžeme zvrátiť v prospech Podunajských Biskupíc.

            Je však zrejmé, že budeme musieť zabrať ešte viac ako doteraz – tí, ktorí hlasujeme každý deň, vydržať tak hlasovať aj ďalej až do 22. októbra, tí, ktorí hlasujú len občas, robiť to pravidelne každý deň a tí, ktorí sa ešte do hlasovania nezapojili, stále nie je neskoro – kedykoľvek sa môžete zaregistrovať na https://cistinka.lidl.sk/ucet a zvýšiť tak podporu Podunajských Biskupíc. Trvá to len minútku a každodenné hlasovanie len pár sekúnd, ktoré pre mestskú časť znamenajú omnoho viac.

            Pri registrácii stačí uviesť len meno, mobilné číslo a mailovú adresu.

            Po úspešnom prihlásení môžete Podunajským Biskupiciam v kategórii 22000 - 34 999 venovať KAŽDÝ DEŇ jeden platný hlas.

            Ďalšie dni Vám na prihlásenie stačí vždy len zadať mail a odkliknúť svoj hlas pre Biskupice: https://cistinka.lidl.sk/aktualny-stav-hlasovania.

            O čo hráme, už väčšina z Vás vie – krásny PARK PRE NAŠE DETI. S detským ihriskom, športoviskom, workoutom a oddychovou zónou s ohniskom ZDARMA. V hodnote, za ktorú by sme si ho ako mestská časť nemohli dovoliť.

            Aj doterajšie hlasovanie ukázalo, že keď ide o dobrú vec, Biskupičania vedia ťahať za jeden povraz ako silná komunita. Tak ťahajme ešte silnejšie aj ďalej a skúsme získať  na našu stranu povrazu aj svojich blízkych, známych, susedov či priateľov z ktorejkoľvek časti Bratislavy ale aj Slovenska.

            Každý hlas sa ráta a za každý veľmi ĎAKUJEME.

          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola sa zapojila do Európskeho týždňa športu.

            Hlavným cieľom bolo podporiť šport a pohybové aktivity v celej Európe. Vytvoriť vo svojej škole prostredie motivujúce k pohybovej aktivite a popremýšľať, ako integrovať fyzickú aktivitu nielen na hodinách telesnej výchovy.

            Dôležité bolo počas týchto aktivít utužiť priateľské vzťahy v kolektíve a vzájomne si vymyslieť zábavné úlohy, aby sa aj v domácom prostredí viac zaujímali o šport a znížili tak čas strávený pri mobile alebo televíznej obrazovke.

            Podarilo sa nám dostať sa medzi 10 najlepších škôl na Slovensku. Teraz je to už v rukách priateľov školy, aby sme vyhrali. Na Facebookovej stránke Národného športového centra prebieha hlasovanie. 

            Aby ste mohli dať like, je potrebné rozkliknúť fotky v príspevku a dať 👍 like pod fotku našej školy.

            Veríme, že zameškané 👍👍👍 dobehneme aj vďaka Vám!

            Pozor: hlasovanie trvá iba do 15.11.2023 !

            Ďakujeme za každý jeden 👍 !

            Mgr. Zuzka Kmeťová

          • Atletický trojboj

          • Dňa 13.10. otvorila ZŠ Podzáhradná svoje brány pre najvšestrannejších žiakov z biskupických škôl. Traja chlapci a tri dievčatá z každej školy si zmerali svoje sily v behu cez prekážky na 200m, skoku do diaľky a hode kriketovou loptičkou.

            Naši žiaci Šimon Maduna , Oliver Wirth, Sonny Kozár, Mira Strushynska , Veronika Tvarožková sa umiestnili na vynikajúcich strieborných a bronzových pozíciách a Eliška Tvarožková svoju vekovú kategóriu vyhrala.

            Našim žiakom gratulujeme a prajeme veľa nielen športových úspechov. 

            Mgr. Kristán Lesko

          • Turnaj v minihádzanej Športom za duševné zdravie detí

          • Dňa 12.10. naši žiaci po prázdninovom oddychu opäť rozbehli kolotoč súťaží v minihádzanej - nášho športu číslo jeden v škole. 

            Zúčastnili sme sa súťaže zorganizovanej našim partnerským športovým klubom ŠKP Bratislava. Súťaž je súčasťou projektu Športom za duševné zdravie detí . Zápolilo  sa v dvoch kategóriách - žiaci 5. a 6. ročníka a žiaci 7. až 9. ročníka. 

            V mladšej kategórii sme v konkurencii bratislavských škôl získali bronz a v staršej dokonca fantastické striebro! 

            Už dňa 25.10. sa naši žiaci z prvého stupňa zúčastnia tiež tohto turnaja a to priamo na pôde našej školy. 

             

            Mgr. Kristián Lesko