• ZMENY V POPLATKOCH

          • V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice č. 1/2023 zo dňa 14.2.2023, ktorým sa určuje výška príspevku zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka na čiastočnú úhradu nákladov v základných a materských školách sa poplatky v našej škole od 1.3.2023 upravujú takto:

            Školský klub detí: prvé dieťa 30€/mesačne; druhé, tretie... dieťa 20€/mesačne.

            Vždy k 10. v mesiaci treba mať príspevok na ŠKD zaplatený.

            Školská jedáleň – stravovanie:

            1. stupeň 1,90€/deň + 10€ réžia/mesačne

            2. stupeň 2,10€/deň + 10€ réžia/mesačne

            Vždy k 1. v mesiaci treba mať stravné zaplatené. Marec má 23 pracovných dní. 1. stupeň v marci 2023 platí 53,70€, 2. stupeň v marci 2023 platí 58,30€. Žiaci v priebehu marca dostanú na lístočku od pani vedúcej ŠJ informáciu o výške preplatku/nedoplatku za mesiace september 2022 – február 2023.

          • Jarné prázdniny

          • sa začínajú v pondelok 20. februára 2023 a končia v piatok, 24. februára 2023. Nástup do školy je v pondelok, 27.2.2023. Všetkým prajeme príjemný oddych.

          • Valentínsky turnaj

          • Naša škola v spolupráci so Šinterligou usporiadala dnes, 17.2.2023, Valentínsky basketbalový turnaj. Stretli sa tu dva tímy, a to zo ZŠ Bieloruská a zo ZŠ Biskupická v počte 42 súťažiacich z 3. - 8. ročníkov. Účastníci si zmerali sily v streleckej súťaži, v piatich štafetových disciplínach a v basketbalovom turnaji. Atmosféra aj výkony mladých basketbalistov boli super. Víťazom bol každý účastník, lebo si zašportoval. Ďakujeme trénerom Martinovi Huňovi a Jurajovi Adamčíkovi za zorganizovanie turnaja.

          • Aj nemčina môže byť atraktívna

          • Hodiny nemeckého jazyka sú vždy náročné, a preto je dôležité využívať čo najviac motivujúce formy učenia sa. Jenou z nich je aj autonómne učenie sa na stanovištiach. Takéto učenie podporuje samostatnosť, individuálnosť, sebakontrolu. Pri učení sa žiak využíva všetky zmysly. Dokáže spolupracovať so spolužiakmi. Úlohy na jednotlivých stanovištiach sú diferencované podľa náročnosti. Sú zamerané na myšlienkové operácie od najjednoduchších, ako je porovnávanie až po tie najzložitejšie, ako je abstrakcia či generalizácia. Výhoda práce na stanovištiach spočíva v tom, že každý žiak si nájde úlohu, ktorú dokáže vyriešiť a môže zažívať pocit úspechu, čo je nesmierne motivujúce. Takéto stanovištia zamerané na tému stravovania pripravila pani učiteľka Mgr. Viera Töröková aj siedmakom. Tri hodiny sa učili žiaci 7.A a 7.B zábavnou formou a obohatili si znalosti na 16 stanovištiach.

            Tu sú niektoré názory žiakov na túto formu učenia sa:

            7. A: Baví ma to, je to dobrá aktivita a aj si pritom zopakujem učivo.

            Veľmi mám rád pesničku na počítači, to je lepšie než cvičenia z učebnice.

            Baví ma to, lepšie si precvičujem učivo a viac sa teším na hodiny nemčiny. Je to moderná forma učenia, ktorá ma baví viac ako stará.

            Je zábavné učiť sa touto formou a podľa mňa sa viacej naučíme.

            Je to zábava. Dúfam, že touto formou učenia budeme pokračovať.

            7. B: Je to super! Mňam!

            Voľnejšia atmosféra je veľmi dobrá, častejšie takéto aktivity – to budeme milovať 😊

            Baví ma to, je to sranda.

            Perfektné, bez pomoci som spravil skoro polovicu.

          • Karneval

          • Niektorí oslavovali sviatok sv. Valentína. My sme mali v našom školskom klube detí tradičný fašiangový karneval. Masiek bolo od výmyslu sveta, kostýmy požičané i vlastnoručne vyrobené.

          • Pestré matiné

          • 14.2.2023 sme počas druhej vyučovacej hodiny privítali v našej škole dvadsiadku predškolákov z MŠ Estónska 7 so svojimi pani učiteľkami. Naši žiaci im predviedli pásmo pesničiek, básničiek, tanca, hry na hudobnom nástroji. No zahanbiť sa nedali ani škôlkári. Svojim starším kamarátom aj oni predviedli svoje piesne a básničky. Veríme, že sa u nás dobre cítili.

          • Všeobecne záväzné nariadenie

          • Miestne zastupiteľstvo Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice po prerokovaní  predloženého návrhu Uznesením č.25 / 2022 - 2026 zo dňa 14. 02. 2023 schválilo Všeobecne záväzné nariadenie MČ Bratislava - Podunajské Biskupice  č. 1/2023, Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice, ktorým sa určuje výška príspevku zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka na čiastočnú úhradu nákladov v základných a materských školách a to s účinnosťou od 1. marca 2023.

            MŠ = 60 eur
            ŠKD = 30 eur
            Réžia MŠ = 15 eur/ paušálne
            Réžia ZŠ = 10 eur / paušálne

            Finančné pásmo 4. / od 1. 5 . 2023 dotácia na podporu stravovacích návykov v hodnote 5. finančného pásma.

          • Športová olympiáda

          • 8.2.2023 pripravila pani učiteľka Mgr. Zuzka Kmeťová so svojimi žiakmi športovú olympiádu pre predškolákov z MŠ Estónska 3. Svoju šikovnosť si predškoláci aj prváci vyskúšali v šiestich disciplínach. Rozhodcov im robilo 8 štvrtákov. Hodinu v telocvični plnú pohybu si všetky deti užili. Na záver dostali diplom, lízatko a šnúrku na kľúčik.

          • Eko Alarm – rovesnícke vzdelávanie

          • V rámci projektu Eko Alarm, ktorý aktuálne prebieha na našej škole sa vybrané dievčatá 7. A triedy, pod vedením pani učiteľky Mgr. Lucie Časnochovej, rozhodli vzdelávať mladších žiakov. Zvolili si tému separovania a recyklácie odpadu, pretože si uvedomujú dôležitosť tejto problematiky. Pre žiakov tretieho ročníka pripravili prezentáciu, ale aj zaujímavé aktivity, ako praktické ukážky správneho separovania odpadu a rôzne hry. Samotné žiačky si súčasne  vyskúšali úlohu učiteliek, čo bolo pre nich veľkou výzvou a viaceré v sebe odhalili skrytý talent (február 2023).