• Vyhodnotenie zberu papiera

          • Ako každý rok aj v tomto školskom roku sme zorganizovali zber papiera od 4. apríla do 31. mája 2022, každý pondelok. A tak sme prispeli aspoň „kvapkou v mori“ k záchrane našich stromov. Celkovo sa nám podarilo vyzbierať 1740 kg papiera. Asi 125 kg starého papiera zachráni 1 strom. Pri tomto zbere papiera sme zachránili takmer 14 stromov.

            Vyhodnotenie zberu papiera:    

            Triedy:

            1. miesto – 5. A

            2. miesto – 2. B

            3. miesto – 3. A

            Jednotlivci:

            1. miesto – Barbora Žiaková

            2. miesto – Dominik Bakkai

            3. miesto – Simona Makkyová

            Víťazom blahoželáme.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zberu papiera zapojili.

          • Záver školského roka – 30.6.2022

          • 8:00 príchod žiakov 1. stupňa do školy/tried

            8:30 príchod žiakov 2. stupňa na školský dvor

            8:45 vyhodnotenie školského roka na školskom dvore

            potom:  
            vyhodnotenie školského roka v triede, rozdanie vysvedčení

            rozlúčka so žiakmi 9. ročníka – posledné zvonenie na ZŠ

            11:00 odchod žiakov domov, obed

            Školský klub detí má prevádzku od 6:30 do 16:00 h.

          • English Star

          • Naša škola sa zúčastnila medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl s názvom English Star. Zapojilo sa spolu 46 žiakov, 39 žiakov z I. stupňa a 7 žiakov z II. stupňa. Každý súťažiaci dostal pero a diplom. Tí, čo mali úspešnosť nad 80 % dostali diplom s vyobrazenou zlatou medailou, ostatní diplom bez medaile.

            Z celkového počtu 46 žiakov malo až 41 žiakov úspešnosť viac ako 80 %. Traja z nich, a to konkrétne Natálka F. (2.B), Ninka C. (2.A), Matúško P. (3.A) zvládli tento test na 100 %. Vďaka 100% úspešnosti boli zaradení do žrebovania o vecné ceny. Bohužiaľ, sa na nich šťastena neusmiala, ale dostali aspoň ponožky od firmy Fusakle.

            Ako bonus za účasť dostáva naša škola zľavu 30 % na celý sortiment od spoločnosti FUSAKLE (neplatí na kolekciu POMOC UKRAJINE, kolekciu POMÁHAM a už zľavnený sortiment). Túto zľavu môže použiť nielen súťažiaci, ale všetci žiaci našej školy, ich rodičia a zamestnanci školy. Zľavu viete uplatniť na stránke www.fusakle.sk, je potrebné zadať na konci objednávky kód: NJOY-2782. Táto zľava platí až do 31.12.2022

            Všetkým riešiteľom gratulujeme, z ich úspechu sa tešíme, prajeme im, aby si im darilo aj v ďalších ročníkoch, a to nielen v tejto súťaži, ale vo všetkých ostatných.,Veríme, že v ďalšom ročníku sa do tejto súťaže zapojí ešte vyšší počet žiakov. Lebo učiť sa a súťažiť sa určite oplatí 😊

          • Výtvarná súťaž

          • Naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže „MAMA“, ktorú zorganizovalo Centrum voľného času, EP Kulíškova. Do oboch kategórií im prišlo celkovo až 174 súťažných prác.

            Z našej školy sa zapojili žiaci prvého stupňa a žiaci 8.ročníka. Všetky práce boli veľmi pekné, a taktiež nápadité.

            Medzi víťazmi bol aj žiak našej školy. A to konkrétne Matúš K. z 8. ročníka. Obsadil veľmi pekné 3. miesto v II. kategórii.

            Víťazovi blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme! Taktiež pani učiteľkám, ktoré sa do tejto súťaže so žiakmi zapojili.

          • Štyri vyučovacie hodiny

          • Oznamujeme, že vzhľadom na záverečné práce v triedach a zvyšujúce sa denné teploty budú mať žiaci do 29.6.2022 vyučovanie do 11:40. Najprv sa pôjdu najesť žiaci 2. stupňa a 1. stupňa, ktorí nechodia do ŠKD, potom sa odstravujú deti zo školského klubu detí. Školský klub detí pracuje v riadnom režime.

          • Anything but a Backpack Day

          • Koniec školského roku so sebou prináša aj uvoľnenie, školské povinnosti sa zmenšujú, a tak si aj batohy do školy zaslúžia svoj oddych. Triedna pani učiteľka 7.B Viera Töröková vyhlásila pondelok 20. 6. 2022 za deň Anything but a Backpack Day. Pravidlá sú jednoduché. Žiaci musia prísť do triedy so všetkým, čo potrebujú, v čomkoľvek, len nie v bežnom batohu. Musí to byť schopné uniesť ich učebnice a ostatné pomôcky. Limit neexistoval. Siedmaci nesklamali. Patrím im uznanie za kreativitu. Pozrite si zábavné alternatívy k batohom.

          • Máj lásky čas

          • Mesiac máj je za nami a tiež aj celoslovenská výzva „Máj, lásky čas – láska kvitne v každom veku“. Do tejto peknej výzvy sme za zapojili aj my. Žiaci prvého stupňa na hodinách výtvarnej výchovy vyrobili až 95 nádherných pozdravov plných kvetov a lásky, ktoré sme potom osobne odovzdali starkým v centre Gerium v Podunajských Biskupiciach. Pohľadnice boli odovzdať 6.6.2022 pani učiteľky Janka Bugárová a Zuzka Kmeťová. V očiach starkých bolo vidieť úprimnú radosť, to bolo pre nás najkrajšou odmenou. S určitosťou vieme povedať, že láska naozaj kvitne v každom veku.

          • Matematika pre prax

          • 7.6.2022 po obsahu prišiel v 6.A na rad aj objem. Ako vyzerá klasický plavecký bazén plný vody, si vieme predstaviť asi všetci. Ale to je nuda! Čo tak vykopať bazén v tvare písmen L či žirafy?! Dá sa vôbec vyrátať, koľko litrov vody budeme potrebovať na napustenie takéhoto bazéna? Alebo koľko m³ hliny musím vykopať, aby bola studňa hotová? Samozrejme, že dá! Pre lepšiu predstavivosť sa šiestaci „zahrali“ s kockami. Jedna kocka - 1m³. No a hneď to išlo ľahšie. Hurááá! Bazén napustený! Prázdniny môžu začať.

          • Jaskyňa Driny a včelia farma Včelovina

          • Naši druháci 7.6.2022 po prvýkrát vyrazili na školský výlet spolu s pani učiteľkami Mgr. Dominikou Vojtilovou, Jankou Bugárovou a pani vychovávateľkou Mariannou Behúňovou. Zamierili si to do jaskyne Driny, o ktorej toho veľa počuli. Bolo pre nich výzvou zdolať o niečo náročnejší výstup. Stálo to však za to! V jaskyni Driny videli hneď niekoľko stalagmitov a stagnátov, ktoré pripomínali korytnačku, trpaslíka či plačúcu nevestu. Niektorým sa pošťastilo a zbadali aj prelet netopiera.

            Po zaujímavom pobyte v jaskyni sme sa presunuli na včeliu farmu - Včelovina. Deti získali mnoho nových vedomostí o včelách. Nenechali sa ale zahanbiť, veľmi pohotovo, správne odpovedali na otázky pána sprievodcu. Zúžitkovali tak to, čo sa naučili na hodinách prvouky. S deťmi sme ochutnávali aj rôzne medy ako napríklad kvetový či agátový med. Boli naozaj veľmi sladké :) Potom sa deti včelím tancom pretancovali až do výrobne sviečok, kde si jednu takú medovú sviečku vyrobili. Veríme, že si výlet naši druháci poriadne užili a budú na tento naň spomínať s úsmevom na tvári :)

          • Oznam

          • Oznamujeme všetkým rodičom budúcich prvákov, že Rozhodnutia o prijatí dieťaťa do 1. ročníka / neprijatí / prípadne odklady, si môžu vyzdvihnúť na sekretariáte školy v nasledovných termínoch:

            13.6.2022 pondelok:  od 7:30 do 15:30 hod.

            14.6.2022 utorok:      od 7:30 do 17:00 hod.

            15.6.2022 streda:      od 7:30 do 15:30 hod.

            16.6.2022 štvrtok:      od 7:30 do 17:00 hod.

            17.6.2022 piatok:       od 7:30 do 15:30 hod.

                                     

          • Výlet do TRIPLANDU

          • Po celoročnej poctivej práci si žiaci 7.B dopriali odmenu. Vo štvrtok 2. 6. 2022 sa vybrali na zaslúžený školský výlet. Navštívili múzeum optických klamov a ilúzií Tripland v Bratislave. Bol to deň plný zábavy, smiechu a umenia. Žiaci sa prostredníctvom reálnych  grafitov stali súčasťou umenia a umeleckých diel. Tieto grafity dávajú pocit, že sú reálne a živé. A také boli aj vlastné umelecké diela, ktoré si žiaci sami vytvorili. S nádhernými fotkami v mobile si všetci ešte dopriali sladkú bodku v podobe zmrzliny. Oddýchnutí a spokojní sa môžu teraz siedmaci pustiť ešte do posledných školských dní.

          • Smolenický zámok a Jaskyňa Driny

          • Naši šiestaci si spolu s učiteľmi Mgr. Luciou Časnochovou, Mgr. Kristiánom Leskom a asistentkou učiteľa Jankou Gerhátovou, 2. júna užili koncoročný výlet do Jaskyne Driny. Pôvodne sa domnievali, že jej názov je odvodený od „driny“, ktorú museli absolvovať, kým sa k jaskyni vôbec dostali. Avšak lektorka im počas prehliadky vysvetlila, že názov jaskyne je odvodený od kríka drienky (drieň obyčajný – Cornus mas), ktorý hojne rastie v okolí jaskyne. Po prehliadke „perly Malých Karpát“ sa žiaci vybrali pozrieť neďaleký Smolenický zámok. Všetkých uchvátil nielen krásny výhľad na zámok a pokojné prostredie, ale aj samotný výhľad zo zámockej veže na široké okolie.

          • Medzinárodný deň detí

          • je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku sa slávi od roku 1952.  Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí vo Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala detskou chudobou, detskou prácou, prístupom k vzdelaniu a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. Nie je úplne jasné, prečo práve 1. jún bol vybraný ako MDD. Avšak tento dátum patrí medzi najobľúbenejšie vo svete. V tento deň by sa malo deťom uľaviť napr. odbremeniť ich od domácich prác alebo prípadne zrušiť domáce zákazy a tresty. Možno vám dopriať viac čokolády a zmrzliny, kúpiť drobný darček pre radosť. 

            Rodičia tejto školy pripravili sladké balíčky. Naša škola deťom dopriala športovú zábavu, pocit spolupatričnosti medzi spolužiakmi, nadväzovanie nových priateľstiev v rámci športového zápolenia a radosť z víťazstiev. Ďakujeme pani učiteľkám, pánom učiteľom a deviatakom, že pre žiakov prichystali tento netradičný a zábavný deň ako oslavu Medzinárodného dňa detí v roku 2022.

          • Workshop SadOVO

          • V piatok, 27. mája 2022, sa žiaci 6.A triedy spolu s pani učiteľkou Mgr. Luciou Časnochovou zúčastnili workshopu, ktorý bol realizovaný v rámci projektu SadOVO. Žiaci si užili dopoludnie plné aktivít, počas ktorých zistili, napríklad aj to, že ovocie z obchodov častokrát musí precestovať stovky kilometrov, kým sa k nám dostane a spoznali viaceré staré odrody našich ovocných stromov. Spoločne sme aj hľadali najvhodnejšie miesta na výsadbu stromov a kríkov na školskom pozemku a predbežne sme si ich pripravili na jesennú výsadbu, na ktorú sa veľmi tešíme.

          • ŽUPNÝ VÝJAZD

          • 27. mája 2022 do našej školy zavítala vzácna návšteva na čele so županom Mgr. Jurajom Drobom, podpredsedníčkou PhDr. Alžbetou Ožvaldovou, podpredsedom Mgr. Mikulášom Kripplom, PhD., starostom MČ Podunajské Biskupice Mgr. Zoltánom Pékom, prednostkou Ing. Marianou Páleníkovou a ďalšími desiatimi vzácnymi hosťami. Zaujímali sa o materiálno-technické vybavenie školy a stavebno-technické úpravy vybratých učební v projekte IROP. Škola sa mohla popýšiť aj úspešným napĺňaním plánov projektu Super Eko Škola. Vďaka brigáde sme sa mohli pochváliť vyvýšenými záhonmi, novým altánkom, úpravou priestranstva pred hlavným vchodom, atď.