• Jazda vláčikom Prešporáčikom

          • V stredu 20.12. si žiaci 3.A a 3.B spríjemnili čakanie na Vianoce jazdou vianočným vláčikom Prešporáčikom. Prešporáčik nás ráno čakal pri škole, odviezol nás k historickej budove SND, kde začala prehliadka mesta. Dozvedeli sme sa zaujimavé udalosti histórie mesta. Keďže nám počasie neprialo výhľad z Bratislavsleho hradu sme si neužili a cestu si predĺžili na Slavín, kde sme si spravili fotku s dáždnikmi a pokračovali v ceste. Cestu nám spríjemňovali vianočné básne a piesne. Nakoniec sme sa išli občerstviť do McDonaldu a Prešporáčik nás odviezol naspäť do školy.

            Mgr.Zuzana Maľaková

          • Vianočné vystúpenie pre seniorov v domove dôchodcov

          • Posledný týždeň pred prázdninami naši žiaci opäť zavítali do Domova dôchodcov na Pažítkovej ulici v Bratislave. Tancami, hrou na gitaru, na klavír, spevom a vinšmi, potešili srdcia seniorov a vyčarili im úsmev na tvárach v tento predvianočný čas. Na záver im žiaci dali darčeky a popriali pekné sviatky.

            Veríme, že aj v ďalšom roku si opäť nájdeme čas a spríjemníme chvíle svojimi vystúpeniami ďalším desiatkam seniorov.

            Bugárová Jana

          • Vianočné trhy - Bieloruská ulica pod UFOM

          • 14.12.2023 vystúpili naši žiaci na Biskupických vianočných trhoch. Žiaci 1-7 ročníkov spríjemnili chvíle obyvateľom Podunajských Biskupíc svojím spevom, tancom, hrou na hudobnom nástroji a peknými vinšmi. Tešíme sa, že sme mohli svojou prítomnosťou spríjemniť obyvateľom našej mestskej časti predvianočné chvíle, ktoré si užívali pri dobrom jedle vo vianočných stánkoch.

            Všetkým účinkujúcim žiakom ďakujeme a už sa tešíme na ďalšie vystúpenie.

            Bugárová Jana

          • Šaliansky Maťko

          • Vo štvrtok 14. decembra 2023 sa  na Našej škole konalo školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského.

            Sme veľmi radi, že 29. ročník tejto významnej a celoslovensky populárnej súťaže sme mohli stráviť spoločne.

            Do školského kola, ktorému predchádzali triedne kolá, sa zapojilo 11 súťažiacich z prvého stupňa.  Tí boli rozdelení do 2 kategórií podľa veku.

            Aj napriek počiatočnému strachu, nervozita zo žiakov nakoniec opadla a my sme sa ponorili do čara príbehov slovenských povestí.

            Po ťažkom zvážení sa porota nakoniec dohodla na takomto poradí.

             

            1. kategória (1. – 3. ročník)
            1. miesto  -----
            2. miesto Elizabeth Šuchová 3. B
            3. miesto  Michaela Kovácsová 2. B

             

            1. kategória (4. – 5. ročník)

             

            1. miesto ----
            2. miesto Mária Hoscheková 4. A
            3. miesto Tamara Sušinová 4. B

            Veríme, že súťažiaci si okrem  pekných cien v podobe kníh a rôznych školských pomôcok  z tejto súťaže odniesli okrem zážitkov i množstvo nových skúseností, ktoré môžu využiť v budúcom školskom roku počas recitačnej súťaže.

            Franková, Nemčeková

          • Výstava Malý princ

          • Dňa 13.12.2023 žiaci 4.B mali možnosť zažiť unikátnu výstavu Malý princ Elišky Podzimkovej. Súčasťou tejto výstavy bolo aj niekoľko interaktívnych inštalácií. Žiaci si mohli vytvoriť kúzelný svet Malého princa nielen prostredníctvom očí, ale aj iných zmyslov. Vďaka modernej technológií si mohli jednotlivé ilustrácie rozpohybovať a sledovať jednotlivé časti príbehu prostredníctvom svojich mobilných telefónov.

            Žiakom sa výstava veľmi páčila, užili si ju a hladní sme sa spoločne presunuli najesť do rýchleho občerstvenia McDonald's.

            Bugárová Jana

          • Zberová súťaž SMS - Starý mobil sem!

          • Naša škola sa tento rok zapojila do súťaže v zbere starých mobilov, ktorú organizujú Orange Slovensko a Recyklohry. Počas mesiacov október a november sa našim žiakom podarilo vyzbierať v piatich boxoch spolu 420 starých mobilov. 

            Prvý najúspešnejší žiak ako jednotlivec priniesol 77 kusov mobilov (Tomáš Szabo 8.A). Na druhom mieste je žiak s počtom 74 kusov (Viktor Čonka 5.B).  Na treťom mieste je žiak s počtom 46 kusov (Andrej Vajda 8.A). 

            V priebehu mesiaca január budeme informovaní o výsledkoch celoslovenskej súťaže. Okrem tabletov (Samsung Galaxy), ktoré v rámci Slovenska získa prvých 50 najúspešnejších jednotlivcov, päť najúspešnejších škôl, získa sumu na financovanie zeleného projektu. Ďalšie ceny, a to knihy, ruksaky a lístky do siete kín Cinemax, sú na ďalších umiestneniach pre jednotlivca a školu. 

            Držme si spolu palce 🍀🙂

            Janka Gerhátová

          • Mikuláš na našej škole

          • 6. december je jeden z dní, ktorý očakávajú malí aj veľkí. Na príchod Mikuláša sa všetci tešia rovnako. Ani našu školu neobišiel a zobral si so sebou veľa pomocníkov – anjelikov i čertiská. Mikulášovi pomáhali aj žiaci zo Žiackej školskej rady. Pozorne si spolu s Mikulášom vypočuli pekné básničky i piesne, za ktoré potom žiakom anjeli porozdávali sladkosti. Keďže na našej škole sú len samé dobré detičky, nikto sa nemusel báť, a preto si všetci užili dopoludnie plné zábavy.

            Mgr. Viera Töröková

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do 6. ročníka celoslovenskej výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, ktorá sa opäť stretla s veľkým ohlasom. Veľmi sa tešíme, že aj napriek uponáhľanej dobe, sme si našli čas a dokázali sme naplniť až 85 krabíc. Tieto krabičky sme 1.12.20223 odniesli kontaktnej osobe pani Ondík , ktorá ich v najbližších dňoch odovzdá seniorom. Aj vďaka Vám, mnoho osamelých sŕdc nájde potešenie v krabičkách naplnených láskou.

            Preto Vám, milí rodičia, žiaci, kolegovia, kolegyne, patrí jedno veľké ďakujem! 💗💗💗

            Bugárová Jana

          • Pestré matiné so škôlkarmi

          • Minulý týždeň k nám nasi prváčikovia pozvali kamarátov škôlkarov z MŠ Estónska 7, kde si spoločne spríjemnili doobedie básňami, piesňami, ukážkou hry na hudobných nástrojoch a na záver aj energickým tancom. Škôlkarom sme sa poďakovali za milú návštevu sladkou odmenou. Tešíme sa na stretnutie aj nabudúce.

            Mgr. Zuzana Kaducová

          • Mimoriadny oznam

          • na piatok 8. 12. 2023 riaditeľka školy, Mgr. Lucia Časnochová, vyhlasuje z dôvodu havárie vody pre všetkých žiakov základnej školy Bieloruská 1 riaditeľské voľno.

            Ďakujeme za pochopenie

            Vedenie školy