• TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu 20.9.2023 sa uskutočnia triedne aktívy.

            1. stupeň o 17:00 hod. 

            2. stupeň o 17:30 hod. 

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov. 

          • Súťaž vo varení guláša

          • V sobotu 9. 9. 2023 sa v Podunajských Biskupiciach konal 23. ročník súťaže vo varení guláša. Tejto súťaže sa zúčastnil aj tím našich zamestnancov pod vedením p. učiteľa Mgr. Kristiána Leska. Tím obsadil krásne 4. miesto v silnej konkurencii, čo je veľký úspech, na ktorý sme hrdí. Ich guláš bol ocenený pre svoju bohatú chuť a dokonale zmiešané korenie, ktoré dodávalo jedlu jedinečnú chuť. Pre súťažný tím boli oporou ďalší kolegovia, rodičia, ale aj žiaci, ktorí ich prišli podporiť. Táto súťaž bola nielen o jedle, ale aj o spoločenskom duchu a komunite. Tím našich kolegov ukázal, že zápal a oddanosť môžu viesť k úctyhodným výsledkom aj v kuchyni. Gratulujeme im k 4. miestu a tešíme sa na to, čo nám prinesie budúci rok v súťaži vo varení guláša!

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • Úvod septembra je vždy spojený s novými začiatkami a plný očakávaní. Na našej základnej škole sme zažili takýto vzrušujúci okamih, keď sme sa všetci zišli v našom školskom areáli, aby sme oficiálne otvorili ďalší školský rok. Tento deň bol plný úsmevov, emocionálnych momentov a nádeje do budúcnosti.

          • ŠKD šk. rok 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            dnes (11.09.2023) bol publikovaný nový predpis platieb pre ŠKD.

            Číslo účtu ŠKD:
            SK30 1100 0000 0026 2670 5159

            Suma:
            30 € - 1.dieťa
            20 € - ďalšie dieťa

            Variabilný symbol:
            nájdete ho v app EduPage (Platby) alebo prihlásením sa na web. stránke školy - Platby

            Prvú (septembrovú) platbu je potrebné uhradiť do 15.09.2023.
            Nasledujúce mesačné platby je potrebné uhradiť do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca. 

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24

          • 4. 9. 2023 – pondelok

            Všetci žiaci sa zhromaždia na šk. dvore pri žiackom vchode o 8:25 na slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24, ktoré sa začne o 8:30 hod.

            V prípade nepriaznivého počasia sa prváci zhromaždia v ŠJ a žiaci 2.– 9. ročníkov idú s TU do tried.

            Po príhovore RŠ sa pod dozorom TU žiaci presunú do tried. Nemusia sa prezúvať. Vyučovanie končí o 11:00 hod.

            Prváci môžu ísť do triedy aj so zákonnými zástupcami.

            Prevádzka ŠKD bude v tento deň do 16:00 hod. Ranná služba nebude.

            Obedy sa budú vydávať od 11:00 do 13:00 hod.


            Od 5. 9. 2023 – utorok

            Všetci žiaci vstupujú do budovy školy žiackym vchodom.

            Žiaci si prinesú prezuvky, písacie potreby, poznámkový blok a veci podľa pokynov TU.

            Žiaci 1. – 9. ročníka sa učia prvý školský týždeň 1. – 4. VH (8:00 – 11:40 hod.).

            Prevádzka školského klubu detí je v riadnom režime a to: 6:30 – 7:30 h a 11:40 – 18:00 hod.

            Školský bufet bude otvorený od 11. 9. 2023.

          • HURÁ PRÁZDNINY

          • Začali sa prázdniny a dovolenky. Tak túžobne očakávané obdobie leta. Hurá, ideme na prázdniny do hôr, lesov, k jazerám či k moru. Navštívime svojich starých rodičov, blízkych a priateľov. Budeme bohatší o nové zážitky a skúsenosti. Vrátime sa do školy oddýchnutí, plní síl a energie, dobyť ďalšie výšiny vzdelávania v novom školskom roku 2023/24. Uvidíme sa v pondelok, 4. septembra 2023.

          • ZÁVER ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/23 začalo nástupom na školskom dvore a slovenskou hymnou. Potom sa prítomným prihovorila Mgr. Katarína Jandová, riaditeľka školy. Poďakovala učiteľom za ich celoročnú trpezlivú prácu, za lásku, s ktorou vzdelávajú žiakov. Poďakovala nepedagogickým zamestnancom, ktorých prácu málokto vníma, ale bez nich by škola nemohla existovať. Poďakovala rodičom za ich celoročnú podporu a starostlivosť o svoje ratolesti. Najlepších žiakov vyznamenala. Bolo ich 42 z 1.-9. ročníka. Túto slávnostnú časť sme ukončili školskou hymnou.

            Potom žiaci odišli do svojich tried a dostali vysvedčenie. O 10:00 hod sme sa špalierom rozlúčili s našimi deviatakmi, ktorých čakajú nové zážitky a skúsenosti na stredných školách.

          • Príspevok na stravu

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia.

            Ak máte záujem o príspevok na školské stravovanie v školskom roku 2023/24 je potrebné opäť vyplniť žiadosť, ktorá je v prílohe a v papierovej podobe, podpísanú zákonným zástupcom, vrátiť pani vedúcej ŠJ do 30.6.2023. Žiadosť vypĺňajú zákonní zástupcovia, ktorí majú v tomto školskom roku žiakov v 1. - 8. ročníku a budúcich prvákov.POZOR ! Tlačivá žiadosti sú dve! Jedna je pre ukrajinských žiakov, druhé tlačivo je pre slovenské deti a deti iných rodičov - cudzincov. Návratky v papierovej podobe si môžete vyzdvihnúť u vedúcej ŠJ.

            Vedenie školy

             

            SR návratka od 01.09.2023.docx

            UA návratka od 01.09.2023.docx

          • Milá slávnosť

          • 22. júna 2023 sa stretla v spoločenskej miestnosti pani riaditeľka s deviatakmi a ich pani učiteľkami, ktoré ich pripravovali na Testovanie 9. Najprv poďakovala Mgr. Ivane Vajdovej, Mgr. Jane Ušiakovej a Mgr. Marte Nuttovej za ich svedomitú prácu pri príprave deviatakov na T9. Potom žiakom slávnostne odovzdala certifikáty a zaželala im veľa úspechov a splnených snoch na stredných školách.

          • O zelenom vodníkovi

          • V utorok ráno, 20. júna 2023, prichádzali žiaci do školy v očakávaní, že tam bude prekvapenie a pekný zážitok. A veru sa aj dočkali, lebo v spoločenskej miestnosti bolo pre všetkých prvákov, druhákov aj tretiakov nachystane nezvyčajné privítanie. Spolužiaci z dramatického krúžku KLBKO, ktorý pracuje na škole od septembra 2022. Mladí herci zahrali divadielko na motívy rozprávky Kristy Bendovej: O Zelenom vodníkovi. Hra je v súčasnosti nanajvýš aktuálna, ekologicky zameraná na čistotu životného prostredia a ochranu našich vôd, konkrétne, rieky Dunaj, pri ktorej blízko stojí aj naša škola Bieloruská. Deti v hľadisku s nadšením sledovali príbeh o tom, že nám čistota vody v našej rieke veru nie je ľahostajná a všetkým nám veľmi záleží, aby sa všetci -  malí aj veľkí - deti, aj dospelí v jej okolí správali ohľaduplne, úctivo, ako to robili Dunajskí vodníci už celé storočia. Dej hry žiaci často prerušovali nadšeným potleskom, lebo sa im páčili konkrétne, ako si máme vodu chrániť, nerobiť pri koryte rieky skládky odpadu a brehy aj pravidelne čistiť. Ako bola táto divadelná hra O zelenom vodníkovi Mokrofúzovi a jeho troch synoch citlivo spracovaná tak sa aj dobre skončila, lebo starý Mokrofúz sa spokojne odobral do penzie a našu rieku dal do starostlivosti svojim synom, vodníkom Mokrovlasovi, Mokronosovi a Mokráčikovi, ale aj všetkým dobrým a múdrym ľuďom, čo v okolí rieky žijú, aby sa o Dunaj starali po všetky časy každý aspoň trošku. Aby bola vodička čistá ako zrkadielko. Nakoniec si všetci žiaci spoločne zaspievali novú pieseň, ktorú  zložila a text napísala vedúca dramatického krúžku  pani  učiteľka Mária Várošová, lebo s veselou piesňou a čistou vodou sa všetkým nám žije lepšie.

          • Rada školy

          • Zasadanie Rady školy sa uskutoční v stredu, 14.6.2023, o 17:00 hod. v spoločenskej miestnosti.

          • Čerstvé hlavičky

          • Radi by sme Vás informovali, že ste sa stali víťaznou školou 5. ročníka projektu Čerstvé hlavičky! Dovoľte nám srdečne Vám pogratulovať k výhre, ktorou je týždenná porcia ovocia/zeleniny pre Vašich žiakov v nasledujúcom školskom roku 2023/2024.

            Ďakujeme všetkým hlasujúcim, ktorí sa zaslúžili o naše ďalšie víťazstvo.

            Vedenie školy

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Nakoľko sa pre zamestnancov školy uskutoční metodický deň, riaditeľka školy udeľuje žiakom 1. – 9. ročníka 2. júna 2023 (piatok) riaditeľské voľno.

          • MDD 1.6.2023

          • Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Aj pre deti z našej školy pripravujeme každý rok oslavu MDD športom.

            Tento rok nám počasie naozaj prialo. Slniečka sme si pri športovaní mohli užiť plným priehrštím. Prvý stupeň mal zábavné súťaže. Za vynikajúce výkony pri zdolávaní jednotlivých disciplín bol každý účastník odmenený medailou. Žiaci 2. stupňa si merali sily vo futbale, vo vybíjanej a hádzanej. Každé družstvo, ktoré sa zúčastnilo, bolo ocenené pohárovou trofejou, kde bolo napísané, na ktorom mieste sa družstvo umiestnilo. Atraktívny bol futbalový zápas medzi najstaršími chlapcami našej školy a študentmi z Gastroškoly. Tento školský rok nám prišli pomôcť aj naši rodičia, ktorí zabezpečili pre deti občerstvenie (250 ml džús, brumík, žuvačka). Ďakujeme p. uč. Leskovi, ostatným organizátorom a rodičom za dopoludnie, ktoré sa deťom veľmi páčilo.