• Oznam - školská jedáleň

          • Vážení rodičia, stravníci,

            blíži sa stanovený termín úhrady stravného za mesiac december (25.11.2023), prosím aby ste tento termín dodržovali aj nasledujúce mesiace. Za porozumenie ďakujem.

            S pozdravom vedúca ŠJ

          • Odborné intervencie

          • Naša základná škola začala spolupracovať so špeciálnym podporným tímom ukrajinských psychologičiek z Centra poradenstva a prevencie Bratislava III, aby poskytli našim žiakom podporu a odborné konzultácie pre PZ a ŠPT.

            Dňa 10.11. 2023 p. psychologičky realizovali so žiakmi 1. a 2. stupňa odborné činnosti.

            Po skončení stretnutia psychologický tím poskytol pani RŠ a ŠPT odborné konzultácie.

            Pani riaditeľka školy Mgr. Časnochová a členky ŠPT sa dohodli so špeciálnym podporným tímom ukrajinských psychologičiek na ďalšej spolupráci.

            Už sa teraz tešíme na ďalšie stretnutie so špeciálnym podporným tímom psychologičiek pri realizácii zaujímavých aktivít.

             

            PhDr. Renáta Danišová

          • Druháci v Gastroškole

          •  

            Našich druhákov z 2.B za sprievodu pani učiteľky  Mgr. Anny Nemčekovej v utorok  7.11. privítala pani riaditeľka Gastroškoly Ing. Jarmila Tiefenbacherová, kde žiaci mali možnosť sledovať prezentáciu venovanú zdravej výžive a zdravému životnému štýlu. Súčasťou prezentácie boli aj otázky a hádanky, na ktoré žiaci úspešne odpovedali a za správnu odpoveď boli odmenení šťavnatou mandarínkou. Dvaja najlepší žiaci, Lily Burzová a Oliver Buncsák, získali diplom „najaktívnejšieho žiaka hodiny o zdravej výžive“. Na záver ich čakali dobroty a všetci si pochutili na skvelých chlebíčkoch so zdravými nátierkami, bylinným čajom a najviac si pochutili na vynikajúcich cuketových muffinoch.

             

            Mgr. Anna Nemčeková

          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola sa zapojila do Európskeho týždňa športu.

            Hlavným cieľom bolo podporiť šport a pohybové aktivity v celej Európe. Vytvoriť vo svojej škole prostredie motivujúce k pohybovej aktivite a popremýšľať, ako integrovať fyzickú aktivitu nielen na hodinách telesnej výchovy.

            Dôležité bolo počas týchto aktivít utužiť priateľské vzťahy v kolektíve a vzájomne si vymyslieť zábavné úlohy, aby sa aj v domácom prostredí viac zaujímali o šport a znížili tak čas strávený pri mobile alebo televíznej obrazovke.

            Podarilo sa nám dostať sa medzi 10 najlepších škôl na Slovensku. Teraz je to už v rukách priateľov školy, aby sme vyhrali. Na Facebookovej stránke Národného športového centra prebieha hlasovanie. 

            Aby ste mohli dať like, je potrebné rozkliknúť fotky v príspevku a dať 👍 like pod fotku našej školy.

            https://www.facebook.com/hlasovanie

            Veríme, že zameškané 👍👍👍 dobehneme aj vďaka Vám!

            Pozor: hlasovanie trvá iba do 15.11.2023 !

            Ďakujeme za každý jeden 👍 !

            Mgr. Zuzka Kmeťová

          • Zdravá desiata a Deň jablka

          • V mesiaci október sa žiaci 1.stupňa so svojimi pani učiteľkami venovali zdravej výžive a zopakovali si každoročnú súťaž s názvom "Zdravá desiata", kde si každý deň ukazovali, chválili a bodovali svoje desiate. Víťazná trieda 2.B s pani učiteľkou Nemčekovou je pozvaná na prezentáciu a ochutnávku dobrôt do Gastroškoly. Tému sme zavŕšili užitočne a oslávili sme ju spolu s najobľúbenejším ovocím ako Deň jablka. 

            Mgr. Zuzana Kaducová

          • Halloweenské vyučovanie

          • V piatok 27. 10. 2023 našu školu zaplnili strašidlá, čarodejnice či kostlivci. Nebojte sa to len žiaci prišli
            v kostýmoch, a tak si mohli užiť halloweenskú párty. Noooo - trošku sa aj učili, veď učenie v takýto
            deň je predsa zábava. A ako nám to išlo? Pozrite si parádne fotky a nezabudnite o rok sa straší zase!

            Mgr. Viera Töröková

             

             

          • Minihandballmánia 2023

          • Pod takýmto názvom sa v našej telocvični uskutočnil veľký minihádzanársky turnaj v stredu 25 .10. 2023 . Turnaj spadal pod Župou podporený projekt našej školy s rovnakým názvom . Približne 100 detí z celého bratislavského kraja súťažilo v dvoch kategóriách 1. a 2. ročník a 3. a 4. ročník . 10 družstiev odohralo spolu 21 zápasov . Súťažiaci doslova zaplnili naše telocvične, povzbudzovali nielen svoje družstvá, atmosféra bola naozaj vynikajúca. 

            Naša škola mala naozaj dobre postavených hráčov na ihrisku , pretože v staršej kategórii sme sa stali celkovými víťazmi turnaja .

            Našim úspešným športovcom gratulujeme !

            Mgr. Kristián Lesko

          • 🍐 Plodobranie 2. ročník 🍎

          • V utorok, 24.10., zorganizovali členovia žiackej školskej rady pod vedením pani učiteľky Mgr. Viery Törökovej a pani riaditeľky Mgr. Lucie Časnochovej, 2. ročník podujatia s názvom Plodobranie. Akcie sa zúčastnili žiaci a žiačky  2. - 4. ročníka s ich pani učiteľkami. Počas dopoludnia sa venovali získavaniu informácií o našom ovocí hravou formou, kde si precvičili nielen svoje športové zdatnosti, ale aj zmysly ako hmat a chuť. Ďalej riešili rôzne logické a výtvarné úlohy, ktoré boli opäť prepojené s našim chutným ovocím. Najkrajšou časťou podujatia bola výstava rôznych odrôd jabĺk a hrušiek v našom altánku.

            Takéto podujatie by sa nedalo zorganizovať bez pomoci a podpory rodičov, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

            Mgr. Lucia Časnochová 



          • Október - Mesiac úcty k starším

          • V mesiaci október si pripomíname, že aj staroba je súčasť nášho života. V rámci tohto mesiaca sme si aj my spomenuli na seniorov a v dvoch domovoch dôchodcov sme krátkym programom spríjemnili starším ľudom pondelkové dopoludnie. Žiaci 2 - 7 ročníkov si pripravili vystúpenie, kde prostredníctvom tanca, spevu, hry na hudobné  nástroje a prednesom vyčarili úsmev niekoľkým desiatkam seniorov. Na konci vystúpenia ich žiaci obdarovali drobnosťami a žiaci za odmenu dostali drobné pohostenie.

            Tešíme sa, že máme na škole tak šikovné deti, a že naše vystúpenia urobili radosť, o čom svedčia aj pekné články a videá, ktoré o nás napísali alebo povedali. 

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=848101260440886&id=100057230598437&sfnsn=mo

            Už teraz si chystáme vianočné vystúpenie pre seniorov a tešíme sa na nich.

            J.Bugárová 

             

             

             

          • Svetový deň pošty

          • Dňa 9. októbra oslavujeme Svetový deň pošty. Tento deň je príležitosťou uvedomiť si, ako sa komunikácia menila v dôsledku technologického pokroku. So žiakmi tretieho a štvrtého ročníka sme poslali listy a pohľadnice neznámym kamarátom z iných škôl. Žiaci si tak mohli vyskúšať, aké je to napísať list, a taktiež čakať kým im príde list naspäť. Medzi žiakmi tak vznikla určitá väzba a tešíme sa, že si žiaci budú aj naďalej so svojimi rovesníkmi dopisovať. Okrem nadviazania nových priateľstiev, si vďaka písaniu rozširujú svoju slovnú zásobu, učia sa dbať na úhľadnosť a čistotu korešpondencie.

            Mgr Zuzana Maľaková

             

          • Fandíme futbalu

          • Aj žiaci našej školy môžu už ďalší školský rok fandiť klubu ŠK Slovan priamo na štadióne. Vďaka projektu Belasé srdce žiaci spolu s pani učiteľkou J.Bugárovou a Z.Maľakovou chodia fandiť a povzbudzovať takmer na každý domáci zápas. Deti vďaka svojej kreativite a šikovnosti vyrábajú nápadité transparenty, vďaka ktorým predošlé roky si mohli užiť prehliadku štadióna a nazrieť aj do VIP zóny. Dňa 29.10.2023 mali žiaci možnosť zažiť autogramiádu a získať tak podpis od kapitána mužstva V.Weisa ml.  

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=813386587453202&id=100063456043187&sfnsn=mo

             

            Tešíme sa, že žiaci majú takúto možnosť a užívajú si naplno každý jeden zápas.

            💙💙💙

            Bugárová Jana

             

          • TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu 08.11. 2023 sa uskutočnia triedne aktívy.

            1. stupeň o 17:00 hod. 

            2. stupeň o 17:30 hod. 

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov. 

          • Exkurzia - Jedlé rastliny - 4.ročník

          • Minulý týždeň naši štvrtáci absolvovali exkurziu na tému: Ochutnávky z lesa, v EkoCentre výchovy DAPHNE na Kamzíku. S deťmi sme sa prešli krásnym lesným prostredím, a zároveň sme hľadali jedlé rastlinky. Deti si pochutili na množstve jedlých kvietkoch a tráv. Spoločne sme sa však naučili aj ako vyzerajú, a čo spôsobujú jedovaté rastliny. Na záver sme ochutnali bylinkové čaje, pečené gaštany, sirupy... vyrobené z byliniek a kvietkov z naších lesov. 

            Mgr. Dominika Vojtilová

          • Čistinka pre Podunajské Biskupice

          • Milí rodičia,

            hlasovanie o multifunkčný mestský park Čistinka je vo finále. Prekročili sme už hranicu 40 000 hlasov, čo je skvelý výsledok, ale, žiaľ, náš najväčší súper z Košíc ich má viac a jeho náskok zo dňa na deň rastie. Napriek tomu ešte nie je nič stratené – máme pred sebou posledné necelé dva týždne, počas ktorých to stále môžeme zvrátiť v prospech Podunajských Biskupíc.

            Je však zrejmé, že budeme musieť zabrať ešte viac ako doteraz – tí, ktorí hlasujeme každý deň, vydržať tak hlasovať aj ďalej až do 22. októbra, tí, ktorí hlasujú len občas, robiť to pravidelne každý deň a tí, ktorí sa ešte do hlasovania nezapojili, stále nie je neskoro – kedykoľvek sa môžete zaregistrovať na https://cistinka.lidl.sk/ucet a zvýšiť tak podporu Podunajských Biskupíc. Trvá to len minútku a každodenné hlasovanie len pár sekúnd, ktoré pre mestskú časť znamenajú omnoho viac.

            Pri registrácii stačí uviesť len meno, mobilné číslo a mailovú adresu.

            Po úspešnom prihlásení môžete Podunajským Biskupiciam v kategórii 22000 - 34 999 venovať KAŽDÝ DEŇ jeden platný hlas.

            Ďalšie dni Vám na prihlásenie stačí vždy len zadať mail a odkliknúť svoj hlas pre Biskupice: https://cistinka.lidl.sk/aktualny-stav-hlasovania.

            O čo hráme, už väčšina z Vás vie – krásny PARK PRE NAŠE DETI. S detským ihriskom, športoviskom, workoutom a oddychovou zónou s ohniskom ZDARMA. V hodnote, za ktorú by sme si ho ako mestská časť nemohli dovoliť.

            Aj doterajšie hlasovanie ukázalo, že keď ide o dobrú vec, Biskupičania vedia ťahať za jeden povraz ako silná komunita. Tak ťahajme ešte silnejšie aj ďalej a skúsme získať  na našu stranu povrazu aj svojich blízkych, známych, susedov či priateľov z ktorejkoľvek časti Bratislavy ale aj Slovenska.

            Každý hlas sa ráta a za každý veľmi ĎAKUJEME.

          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola sa zapojila do Európskeho týždňa športu.

            Hlavným cieľom bolo podporiť šport a pohybové aktivity v celej Európe. Vytvoriť vo svojej škole prostredie motivujúce k pohybovej aktivite a popremýšľať, ako integrovať fyzickú aktivitu nielen na hodinách telesnej výchovy.

            Dôležité bolo počas týchto aktivít utužiť priateľské vzťahy v kolektíve a vzájomne si vymyslieť zábavné úlohy, aby sa aj v domácom prostredí viac zaujímali o šport a znížili tak čas strávený pri mobile alebo televíznej obrazovke.

            Podarilo sa nám dostať sa medzi 10 najlepších škôl na Slovensku. Teraz je to už v rukách priateľov školy, aby sme vyhrali. Na Facebookovej stránke Národného športového centra prebieha hlasovanie. 

            Aby ste mohli dať like, je potrebné rozkliknúť fotky v príspevku a dať 👍 like pod fotku našej školy.

            Veríme, že zameškané 👍👍👍 dobehneme aj vďaka Vám!

            Pozor: hlasovanie trvá iba do 15.11.2023 !

            Ďakujeme za každý jeden 👍 !

            Mgr. Zuzka Kmeťová

          • Atletický trojboj

          • Dňa 13.10. otvorila ZŠ Podzáhradná svoje brány pre najvšestrannejších žiakov z biskupických škôl. Traja chlapci a tri dievčatá z každej školy si zmerali svoje sily v behu cez prekážky na 200m, skoku do diaľky a hode kriketovou loptičkou.

            Naši žiaci Šimon Maduna , Oliver Wirth, Sonny Kozár, Mira Strushynska , Veronika Tvarožková sa umiestnili na vynikajúcich strieborných a bronzových pozíciách a Eliška Tvarožková svoju vekovú kategóriu vyhrala.

            Našim žiakom gratulujeme a prajeme veľa nielen športových úspechov. 

            Mgr. Kristán Lesko

          • Turnaj v minihádzanej Športom za duševné zdravie detí

          • Dňa 12.10. naši žiaci po prázdninovom oddychu opäť rozbehli kolotoč súťaží v minihádzanej - nášho športu číslo jeden v škole. 

            Zúčastnili sme sa súťaže zorganizovanej našim partnerským športovým klubom ŠKP Bratislava. Súťaž je súčasťou projektu Športom za duševné zdravie detí . Zápolilo  sa v dvoch kategóriách - žiaci 5. a 6. ročníka a žiaci 7. až 9. ročníka. 

            V mladšej kategórii sme v konkurencii bratislavských škôl získali bronz a v staršej dokonca fantastické striebro! 

            Už dňa 25.10. sa naši žiaci z prvého stupňa zúčastnia tiež tohto turnaja a to priamo na pôde našej školy. 

             

            Mgr. Kristián Lesko