• 6.apríla 2022

          • sa uskutoční Testovanie 9

            - príchod deviatakov do školy - o 7.45 h. v triede

            - žiaci 6. - 8. ročníkov majú riaditeľské voľno z organizačných dôvodov, obed majú automaticky odhlásený

            - žiaci 5. A sa učia 5. vyučovacích hodín podľa osobitného rozvrhu

            - žiaci 1. stupňa sa učia riadne, podľa rozvrhu

            - školský klub detí má prevádzku bezo zmeny

            - o 13:00 h. je pedagogická rada

            - triedne aktívy sú: 1. stupeň o 17:00 hod.; 2. stupeň o 17:30 h.

          • Rada rodičov

          • 4. apríla 2022 o 17:00 h. sa uskutoční stretnutie rady rodičov v spoločenskej miestnosti našej školy.

          • Jazykový kurz slovenčiny

          • 29.3.2022 o 14:00 h. ZŠ Bieloruská otvára jazykový kurz pre našich žiakov, ktorí prišli medzi nás z Ukrajiny. Prihlásiť sa môžete na vedení školy. Lektorka: Adriana Dubrovkova


            Курс словацької мови
            29.3.2022 o 14:00 h. наша школа відкриває мовний курс для наших студентів з України. Ви можете звернутися до керівництва школи. Лектор: Адріана Дубровкова.

          • Svetový deň vody

          • Dnešný deň je oslavou úcty a pokory k vode, ktorej význam si celý svet každoročne pripomína 22. marca. Po prvýkrát bol tento deň vyhlásený v roku 1992 na konferencii OSN v brazílskom Riu de Janeiru. Rovnako si tento deň pripomenuli aj žiaci 2. ročníka, 6.A a 1.A triedy, rôznymi úlohami, súťažami a hrami, ktoré pre žiakov pripravili ich triedne pani učiteľky L. Časnochová,  J. Bugárová, D. Vojtilová a Z. Kmeťová.

          • POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ

          • Heslo našej polície začínajú napĺňať bratislavskí mestskí policajti, ktorých v týchto dňoch môžeme častejšie vidieť v okolí našej školy. Vedenie školy sa na nich obrátilo s prosbou o pomoc, aby sa za ich asistencie zabezpečil bezpečný návrat našich žiakov zo školy domov.

          • Minihádzaná

          • V sobotu, 19.3.2022, sa po dlhšej prestávke uskutočnil turnaj v minihádzánej v rámci projektu Športom za duševné zdravie detí. Turnaj sa konal v novej hale Domu športu na Junáckej ul., od 9:00 do 13:00 hod. Deti z našej školy z krúžkov minihádzanej sa turnaja tiež zúčastnili. V pomerne veľkej konkurencii 45 družstiev 1. – 2. ročníkov a 3. – 4. ročníkov, sa naši malí hádzanári (3. – 4. ročník) umiestnili na 1. mieste. Blahoželáme. Foto

          • Hviezdoslavov Kubín – 68. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy

          • Takmer po dvoch rokoch, 10.3.2022, nám školou zneli ozajstné živé verše básní, ale aj úsmevných poviedok, ktoré si s úžasným nasadením zarecitovali žiaci našej školy. Do svojho vystúpenia sa každý recitátor snažil vložiť všetko svoje umenie náročnej práce s umeleckým slovom, ale aj neskrývané úsilie, aby v rebríčku tejto známej a veľmi obľúbenej recitačnej súťaže vystúpil na najvyššiu priečku. Veru to v našej školskej knižnici len tak iskrilo, napätie sa dalo priam krájať a každú chvíľu sa ozýval burácavý potlesk, aký naše uši v škole už dosť dávno nepočuli.

            Víťazi – 1. stupeň
            1. miesto za prózu získala Mária Hosheková (2.A)
            2. miesto za poéziu získal Dávid Zimermann (4.B)
            3. miesto za poéziu získala Tamarka Sušinová (2.B)

            Víťazi – 2. stupeň
            1. miesto za prózu získala Katy Matyášová (8.B)*
            2. miesto za prózu získala Natália Bohoóvá (7.A)
            3. miesto za prózu získal Matúš Kmeť (8.B)
            3. miesto za poéziu získal Marek Bystrický (6.B)

            * postupuje do obvodného kola súťaže, ktoré bude 30.03.2022

          • Pomoc, ktorá nič nestojí

          • Daňoví poplatníci a podnikatelia počas roka odvedú štátu na daniach nemalú čiastku. Prečo štátu ponechať podiel, ktorý môže pomôcť pri aktivitách, ktoré sú v prospech ZŠ Bieloruská?

            OZ Ďatelinka v spolupráci so školou plánuje revitalizáciu vonkajších a vnútorných priestorov školy. Sme vďační za každú, aj malú pomoc. Prosíme Vás, vyplňte tlačivo, ktoré si môžete stiahnuť z webovej stránky našej školy alebo vám ho donesie dieťa v marci domov. K vyplnenému tlačivu „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby“ priložte, prosíme, „Potvrdenie o zaplatení dane z príjmu“, ktoré dostanete špeciálne pre potreby poukázania 2% od svojho zamestnávateľa. Pre ochranu osobných údajov môžete tlačivá poslať po dieťati v zalepenej obálke, ktorú môže odovzdať tried. p. učiteľke/učiteľovi alebo na sekretariáte školy. Doručenie na Daňový úrad zabezpečíme. Ďakujeme.

            Vedenie OZ Ďatelinka

          • Pomoc Ukrajine

          • Aj zamestnanci našej základnej školy sa zapojili do biskupickej zbierky pomoci Ukrajine. V DK Vetvár sme v piatok, 11.3.2022, odovzdali prevažne hygienické potreby a potraviny pre deti.

          • MOJA MALÁ ZÁHRADKA

          • Sedem tried z 1. stupňa sa zapojilo do aktivity Záhradka do triedy. Od Kauflandu sme dostali semienka, v Lidli sme zakúpili malé skleníky. A výsadba sa začala... Svoje pestovateľské úspechy žiaci zvečnia na fotografiách alebo vo výtvarných prácach.

          • VOĽBY DO RADY ŠKOLY

          • VÁŽENÍ RODIČIA/ZÁKONNÍ ZÁSTUPCOVIA,
            PROSÍME VÁS, NÁJDITE SI ČAS A PRÍĎTE SI ZVOLIŤ ŠTYROCH KANDIDÁTOV ZA RODIČOV.

            10. MAREC 2022 v čase 14:00 – 18:30 h.
            Kandidáti na kandidátskej listine sú tí istí ako 22.-23.2.2022 v počte 13.

            Základné informácie:
            Vstup do budovy s prekrytými hornými dýchacími cestami, volebnej komisii sa treba identifikovať (napr. OP), za rodinu hlasuje jeden zákonný zástupca, na volebnom lístku zakrúžkujte 1 – 4 kandidátov, inak upravený/nezakrúžkovaný volebný lístok je neplatný.

          • Zmena

          • Od 10.3.2022 budú všetci žiaci používať na vstup a odchod zo školy bočný vchod. Ranný filter dočasne končí.

            Žiaci sa naďalej musia pohybovať po budove školy v rúškach (s prekrytými hornými dýchacími cestami). Vo svojej kmeňovej triede môžu mať rúška dole.

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŽIEN

          • 8.marec, Medzinárodný deň žien, je medzinárodne uznávaným sviatkom stanovený OSN k výročiu štrajku 40 000 newyorských krajčírok v roku 1908, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. Prvý sviatok MDŽ sa v Československu konal v roku 1921, o rok neskôr nadobudol masových charakter. Počas II. svetovej vojny bol zrušený. V roku 1945 sa tento sviatok obnovil.

            Ďakujeme všetkým pani učiteľkám, pedagogickým i nepedagogickým zamestnankyniam, ktoré v týchto neľahkých časoch zabezpečujú prezenčné i dištančné vyučovanie našich žiakov aj celý výchovno-vzdelávací proces.

            Ďakujeme všetkým mamičkám, babičkám, tetám a ďalším ženám za starostlivosť o našich žiakov, za náročnú pomoc a podporu pri vzdelávaní svojich ratolestí, za pomoc škole.

          • Jarné prázdniny

          • Bratislavský kraj má jarné prázdniny 28.2. - 4.3.2022. Všetkým prajeme príjemný oddych a relax. Nástup do školy je v pondelok, 7.3.2022. Prosíme rodičov/zákonných zástupcov, aby svoje deti, našich žiakov, otestovali Ag samotestom v nedeľu, 6.3.2022. Ďakujeme. Vedenie školy

          • VOĽBY

          • Prosíme rodičov/zákonných zástupcov, aby sa 22. - 23.2.2022 v čase od 14:00 - 17:00 h. zúčastnili volieb do rady školy, kde si zvolia svojich 4 zástupcov. Vstup do budovy je povolený s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, respirátor). Voliť môže jeden zákonný zástupca za rodinu. Pred volebnou komisiou sa identifikuje preukazom.

            V zmysle vyhlášky 291/2004 § 1, ods. (6) riaditeľka školy vyhlasuje opakovanú voľbu do rady školy štyroch zástupcov za rodičov/zákonných zástupcov v termíne 10. marca 2022 v čase od 14:00 do 18:30 hod.

          • Omedzenie prezenčného vyučovania

          • Z dôvodu ukončovacích prác pri výmene kotlov v kotolni, kedy sa nebude dať v škole kúriť, s vedomím zriaďovateľa MČ Bratislava - Podunajské Biskupice, v termíne 10. - 14.1.2022 sa vyučovanie uskutoční pre 1. - 9. ročník dištančnou formou cez platformu ZOOM. Ďalšie informácie poskytneme v najbližšom období.