• ČERSTVÉ HLAVIČKY - HLASOVANIE

          • Zapojme sa do hlasovania a opäť vyhrajme pre deti prísun kvalitného a čerstvého ovocia na
            celý školský rok 2024/2025.
            Hlasovanie prebieha od 25.4.2024 do 29.5.2024.

            https://www.cerstvehlavicky.sk/

             

             

          • Turnaj v basketbale - Šinter liga

          • V stredu dňa 17. 4. 2024 sa konal v našej telocvični ZŠ Bieloruská turnaj v basketbale, ktorého sa zúčastnili tri školy z Podunajských Biskupíc. Turnaj zorganizovala Šinter liga pod vedením p. Huňu a p. Adamčíka, ktorí vedú krúžok u nás v škole, za čo im patrí naša vďaka. Reprezentácie našej školy sa zúčastnili žiaci, ktorí aktívne navštevujú krúžok. Deti súťažili vo viacerých športových disciplínach a vzájomných zápasoch. Mali možnosť nabrať skúsenosti z hry do ďalších tréningov a zápasov a tiež bližšie spoznať súperov. Užili si veselý športový deň a na záver boli všetci zúčastnení odmenení vecnými a sladkými odmenami.

            Fair play hre a športu zdar! 

            Tatiana Mináriková

          • TRIEDNE AKTÍVY

          • V stredu 10.04.2024 sa uskutočnia triedne aktívy.

            1. stupeň o 17:00 hod. 

            2. stupeň o 17:30 hod. 

            Srdečne na TA pozývame rodičov a zákonných zástupcov. 

          • DEŇ VODY v 5.A

          • Každý rok si 22. marca pripomíname význam vody pre život na Zemi, že si ju musíme vážiť a nesmieme ňou plytvať.Tiež sme sa naučili, že vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej žalostne málo. 

            Mgr.Putoríková

          • Money Master Challenge 2024-medzinárodné kolo

          • 20.marca sa uskutočnilo medzinárodné finále kvízovej súťaže pre 12. - 13. ročných žiakov v oblasti peňazí a sporenia Money Master Challenge. Z ôsmich zapojených krajín si víťazstvo napokon vybojovali Moldavci, ktorí zvíťazili pred Chorvátmi a Rumunmi. Slovensko reprezentovala ZŠ Bieloruská z Bratislavy.

            Žiaci zo ZŠ Bieloruská sa doobeda popasovali s kvízom, v ktorom bolo treba zodpovedať na pätnásť otázok s možnosťami, veľmi statočne. Z triedy sa zapojilo dvanásť žiakov, ktorých výkony sa porovnávali s ďalšími takmer 1200 deťmi z Albánska, Bosny a Hercegoviny, Chorvátska, Egypta, Moldavska, Rumunska a Srbska. O víťazovi rozhodovala nielen správnosť, ale aj rýchlosť odpovedí. S náskokom si prvé miesto upevnili žiaci z Moldavska. Druhý skončili Chorváti a tretiu pozíciu získali Rumuni. Žiaci zo ZŠ Bieloruská sa umiestnili na siedmom mieste. 

            "Všetci žiaci boli veľmi šikovní," odznelo z úst tútorov na slávnostnom vyhodnotení súťaže. Víťazmi boli všetci už len tým, že porazili školy v národnom kole a získali tak príspevok na školský výlet vo výške 1000 €. 

            Súťaž Money Master Challenge sa uskutočnila pri príležitosti Svetového týždňa peňazí a bola organizovaná v spolupráci s FLITIN (Medzinárodná sieť finančnej gramotnosti skupiny Intesa Sanpaolo).

            Mgr. Putoríková

          • DEŇ UČITEĽOV

          • Nech škola stane sa „dielňou ľudskosti“,
            nech škola ponúkne „cvičisko práce“,
            nech škola predstavuje „výrobňu svetla“,
            nech je „škola hrou“...


            (Jan Amos Komenský)

             

            28. marec je dňom významného sviatku – Dňa učiteľov.

            Preto sa chceme úprimne poďakovať všetkým zamestnancom školy, či už pedagogickým alebo nepedagogickým, terajším aj bývalým, najmä za ich trpezlivosť, čas a úsilie, ktoré venujú deťom. Byť učiteľom nie je povolanie, ale je to poslanie.

            Prácu našich učiteľov ocenil aj p. starosta Ing. Roman Lamoš, kde na slávnostnom stretnutí dostalo ocenenie 18 biskupických pedagógov. Medzi nimi boli aj pani učiteľky z našej školy.

            Prajeme Vám najmä veľa zdravia, energie, tvorivých síl, pracovných úspechov a uznania.

             

            Ďakujeme!

             

          • Divadelné predstavenie „Dospelosť“

          • Žiaci deviatych ročníkov sa dňa 13.3.2024 zúčastnili divadelného predstavenia „Dospelosť,“ kde starší neučia mladších, ale počúvajú tipy, triky a výhľady do budúcna súčasnej dospievajúcej generácie „Z“ na Slovensku a v Poľsku. Inscenáciu tvorili úryvky dokumentárnych rozhovorov, v ktorých sledovali učebné osnovy predmetu etická výchova – ako sa starať o fyzické a mentálne zdravie, ako byť asertívnejšou osobou, ako sa vyrovnávať so životom všeobecne. Žiaci mali možnosť vstupovať do dialógov a zapojiť sa.

            Mgr. Marta Nuttová

          • Život vo vode a na brehu

          • Jarné prechádzky v prírode, tie ma určite každý rád. Žiaci z 5.B triedy nazreli na život živočíchov a rastlín v blízkosti vôd. Naučili sa rozpoznať jednotlivé druhy a následne si vytvorili 3D model vodnej/brehovej rastliny alebo vodného/brehového živočícha. Ich práce boli veľmi pekné, využili viaceré techniky: 3D tlač, papier, injekčnú striekačku, kokosový orech a ďalšie....

            Mgr. Putoríková

          • Veľká noc v 5.A

          • Veľká noc začína Zeleným štvrtkom a končí Veľkonočným pondelkom. Ak sa zblízka prizrieme ich symbolike, veľkonočné sviatky sú vyvrcholením pôstneho obdobia a sú hlboko späté so sviatkami jari a „vyháňaním“ zimy. Aj žiaci z 5.A triedy prispeli k výzdobe školy, zavesili vajíčka, zasadili jarné kvety a tešia sa na veľkonočné sviatky a príchod jari.

            Mgr. Putoríková

          • MONEY MASTER CHALLENGE 2024

          • Čo je to IBAN? Kto boli "trapeziti" v starovekom Grécku? .....toto je ukážka kvízových otázok, na ktoré odpovedali žiaci 6.A a 6.B triedy v medzinárodnej sútaži MONEY MASTER CHALLENGE 2024. 

            Súťaž prebiehala online, prostredníctvom známej aplikácie Kahoot. Žiaci odpovedali na 15 otázok-rozhodujúci bol čas a správnosť odpovede.

            Obrovská gratulácia patrí Eliške zo 6.B, ktorá získala prvé miesto a vyhrala pre svoju triedu 1000€ na koncoročný výlet a zároveň získali postup na medzinárodné kolo, ktoré sa uskutoční 20.3.2024 - prajeme žiakom veľa úspechu.  

            Mgr. Putoríková a Mgr. Jaroščák

          • VŠETKOVEDKO

          • Aj tento školský rok si naši žiaci z prvého stupňa zmerali sily vo vedomostnej súťaží VŠETKOVEDKO. A veru sa im darilo 😊 Veľký potlesk si vyslúžil Ľubko (1. ročník), Peťko a Neven (2. ročník), ktorí zvládli vedomostné testy bez chyby. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a už teraz sa tešíme na ďalší skvelý ročník. 

             

            Mgr. Dominika Vojtilová

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

          • zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov, našej neziskovej organizácii OZ Ďatelinka. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Viac tu

          • Zberová súťaž SMS – Starý Mobil Sem!

          • Vyhodnotenie

            V rámci Slovenska sa zapojilo 219 škôl a vyzbieralo sa takmer 30 tisíc starých mobilov, ktoré neskončia na skládkach, spaľovniach a budú zrecyklované. Všetky materiály, ktoré to umožňujú, budú opätovne použité.

            Sme medzi piatimi školami, ktoré vďaka vyzbieraným mobilom získajú finančnú odmenu vo výške 1000 Eur na Zelený nápad. 🍀

            V kategórii najlepší koordinátor sme umiestnení medzi najlepšími 80 školami.

            V kategórii najúspešnejší jednotlivec sme odmenu (tablet) nezískali. Nabudúce sa to určite podarí! 

            Rada by som sa poďakovala všetkým, ktorí sa súťaže zúčastnili.  Vďaka Vám sme získali výhru. 

            Sladká odmena patrí šiestim najšikovnejším žiakom našej školy.

            Ďakujeme 😊

            Janka Gerhátová